تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۰۱/۲۰ - ۲۳:۵۷
حاج منصور ارضی :
بدانید حرکت جوانانی که برای کار جهادی و سازندگی به مناطق محروم رفتهاند از بهار طبیعت زیباتر است.
بیانات حاج منصور ارضی در زیارت عاشورا روز شانزدهم ماه رجب المرجب مورخ چهاردهم فروردین ماه ۱۳۹۷ حسینیه لباس فروشان

اگر سه چیز در کسی نباشد عمل او کافی نیست: تقوایی که او را از گناهان بازدارد، اخلاقی که با آن با مردم مدارا کند، بردباریای که با آن نادانی نادان را رد کند.
ان شاءالله خداوند بهترین امور را برای شما قرار دهد و قلبهایتان هیچ وقت از سمت امام حسین علیه السلام به سمت دیگری نرود ” فَثَمَّ وَجْهُ اللَّهِ ” (سوره بقره آیه ۱۱۵) «پس به هر سو رو کنید خداوند است. ان شاءالله سال خوبی زیر سایه امام هادی علیه السلام داشته باشید. و اما به خصلت سی و سوم از صد و سه خصلت مومن رسیدیم؛ ” حَلِیماً إِذَا جُهِلَ عَلَیْهِ ” اگر درباره او به نادانی رفتار شود حلیم و بردبار است. این خصلت شاید نزدیک به این آیه قرآن کریم باشد که میفرماید: ” وَعِبَادُ الرَّحْمَنِ الَّذِینَ یَمْشُونَ عَلَى الْأَرْضِ هَوْنًا وَإِذَا خَاطَبَهُمُ الْجَاهِلُونَ قَالُوا سَلَامًا “ و بندگان رحمان کسانیاند که روی زمین با آرامش و فروتنی راه میروند، و هنگامی که نادانان آنان را طرف خطاب قرار میدهند [در پاسخشان] سخنانی مسالمت آمیز میگویند(سوده فرقان آیه ۶۳). در ادعیههای دیگر نیز حلم خداوند را در برابر جهل قرار داده است. در دعای شبهای ماه رمضان شب بیست و یکم بیان میکند و یا در همین دعای ۴۱ صحیفه سجادیه ” وَ حِلْمُکَ مُعْتَرِضٌ لِمَنْ نَاوَاکَ ” و بردباریات در حق آنان که با تو خصومت ورزند مهیاست. دقت کنید میفرماید این صفت خدایی است پس مومن نیز باید چنین صفتی را داشته باشد. پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله به امام علی علیه السلام فرمودند: ” یا عَلی، ثَلاثٌ مَن لَم یکُنَّ فِیهِ لَم یتِمَّ عَمَلُهُ: وَرَعٌ یحجِزُهُ عَن مَعاصِی الله عَزَّوَجَلَّ وَ خُلقٌ یداری بِهِ النّاسُ وَ حِلمُ یرُدُّ بِهِ جَهلَ الجاهِلِ ” ای علی، اگر سه چیز در کسی نباشد عمل او کافی نیست: تقوایی که او را از گناهان بازدارد، اخلاقی که با آن با مردم مدارا کند، بردباریای که با آن نادانی نادان را رد کند. دیشب نیز عرض کردم بهصورت ارادی یا غیرارادی توسط این تلفنهای همراه با چشمانمان ممکن است چیزی را ببینیم یعنی چشمهای ما با گناه آشنا شده و دیگر نمیتوانیم برای حضرت زینب و سایر اهل بیت علیهم السلام گریه کنیم، پس توصیه میکنم برای چشمهایمان استغفار کنیم. وضعیت جامعه ما همین طور رو به بداخلاقی میرود البته خیلی از مردم نیز دیانت دارند و از همین مراسم اعتکاف و یا جوانانی که برای کار جهادی و سازندگی به مناطق محروم رفتند و کار کردند و هنوز هم مشغول کار هستند یعنی در این ایام عید که بسیار هم زیبا بود وقت خود را خرج خلق خداوند نمودند و بدانید این حرکت زیباتر از بهار طبیعت است. من نمیخواهم ناامیدتان کنم ولی انگار بسیاری از ما به دنبال غفلت هستیم! ماه رجب مصادف شد با بهار لیکن ما استفاده نکردیم. آنهایی که میتوانستند استفاده کنند و روزه بگیرند از دست دادند و آنهایی که نمیتوانند نیز در مفاتیح الجنان دعایی قبل از دعای رجب است که میفرماید اگر کسى قدرت روزه گرفتن در ماه رجب را ندارد، هر روز این تسبیحات را صد بار بخواند، تا ثواب روزه ماه رجب را دریابد: ” سُبْحَانَ الْإِلَهِ الْجَلِیلِ سُبْحَانَ مَنْ لا یَنْبَغِی التَّسْبِیحُ إِلا لَهُ سُبْحَانَ الْأَعَزِّ الْأَکْرَمِ سُبْحَانَ مَنْ لَبِسَ الْعِزَّ وَ هُوَ لَهُ أَهْلٌ ” منزّه است خداى بزرگ، منزّه است آن که تسبیح جز براى او سزاوار نیست، منزّه است خداى عزیزتر و گرامىتر، منزّه است آن که جامه عزّت در پوشید که تنها او براى آن جامه شایسته است. یعنی اهل بیت علیهم السلام بهطور کامل برای ما تهیه دیدهاند و امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف مخصوصا در ماه رجب به ما توجه داشتند و دعاهایی را برای ما داشتهاند.
اگر مسئولی حلم داشته باشد مردم به او در برابر ظلم کمک میکنند.
چون امسال را با یاد امام هادی علیه السلام شروع کردیم و در هدایت خاص حضرت قرار داشته باشیم؛ امام هادی علیه السلام میفرمایند: ” إِنَّ الظَالِم الحَالِم یَکادُ أَن یُعفَی عَلی ظُلمِه بِحِلمه وإِنَّ المُحِقَّ السَّفِیه یَکادُ أَن یُطفِئ نُورَ حَقِّهِ بِسَفهِه ” ستمکار بردبار، چه بسا که بهوسیله حلم و بردباری، از ستمش گذشت شود و چه بسا حقدار نابخرد، که با سفاهت خود، نور حق خویش را خاموش کند. متاسفانه افراد نادانی که سرشان کلاه میگذارند و حقشان را میخورند. لذا روایت داریم که اگر فکر میکنید در موضوع و عملی کمی جهل دارید مشورت کنید. درست است که میفرمایند استخاره مشورت با خداوند است ولی مشورت با عالم آن موضوع و هنر لازم است. تحقیقات بسیار مهم است و بدانید ایمان به عقل خود باعث ضربه خوردن میشود.
امیرالمومنین در نهج البلاغه میفرمایند: ” اِنّ أوّلَ عِوض الحَلیمِ مِن خِصلَتِهِ أنَّ النّاسَ کُلُّهُم أعوانُهُ عَلی خَصمِهِ ” نخستین نتیجهاى که شخص بردبار مىگیرد این است که مردم به یارى او در مقابل دشمنش برمىخیزند(حکمت ۲۱۵ نهجالبلاغه) . در زمان حال شما حلم مقام معظم رهبری مدظله العالی را دقت کنید، با این همه جهالتهایی که از مسئولین میبینند ولی چگونه برخورد میکنند و یا در برابر دشمنان خارجی مثل آمریکا و ایادی آن، مشاهده کنید مردم چگونه کمک میدهند و ایشان را تائید میکنند. اینها نکات مهمی است که اگر مسئولی حلم داشته باشد مردم به او در برابر ظلم کمک میکنند این از کلام امیرالمومنین علی علیه السلام است. همچنین حضرت علی علیه السلام در حکمتی دیگر میفرمایند: “والْحِلْمُ غِطَاءٌ سَاتِرٌ، وَ الْعَقْلُ حُسَامٌ قَاطِعٌ؛ فَاسْتُرْ خَلَلَ خُلُقِکَ بِحِلْمِکَ، وَ قَاتِلْ هَوَاکَ بِعَقْلِکَ ” حلم پردهاى است، پوشنده و عقل، شمشیرى است برنده. پس عیبهاى اخلاقت را به بردبارى بپوش و با هواى نفست به نیروى عقلت پیکار نماى(حکمت ۴۱۵ نهجالبلاغه) . در باب حلم از امام علی علیه السلام روایت داریم ” اَلْحِلْمُ یُطفى نارَ الْغَضَبِ وَالْحِدَّهُ تُؤَجِّجُ إِحْراقَهُ ” بردبارى آتش خشم را فرو مىنشاند و تندى، آن را شعلهورتر مىکند. آنچه نداریم خوب است وصف آن را بشنویم تا با آن آشنا شویم.
توصیه میکنم به قرائت و آشنایی با قرآن کریم اهتمام ورزید. دیشب هم عرض کردم زیارت رجبیه حضرت اباعبدالله علیه السلام را بخوانید، شما را به جایی میرساند. ” السلامُ عَلَیْکُمْ یَا طَاهِرِینَ مِنَ الدَّنَسِ ” این سلام را به حضرت اباعبدالله علیه السلام نمیگویی بلکه به یاران و انصار امام حسین علیه السلام میگوییم مثل عابس و زهیر و دیگران بعضی از اینها خیلی از معیارها را نداشتند مثلاً عثمانی مذهب بوده یا مسیحی و با نماز بیگانه بوده است. چه شده است که به آنها سلام میدهی و میگویی ” السَّلامُ عَلَیْکُمْ یَا طَاهِرِینَ مِنَ الدَّنَسِ ” و در مقابل به اهل بیت علیهم السلام چه میگویی ” إِنَّما یُرِیدُ اللَّهُ لِیُذْهِبَ عَنْکُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیْتِ وَ یُطَهِّرَکُمْ تَطْهِیراً ” . یا در زیارات دیگر با الفاظی مثل ” الْأَرْحَامِ الْمُطَهَّرَهِ “ (زیارت حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله) از ایشان یاد میکنیم. بدانید کسانی که برای یاری به کربلا آمدند ذرهای ناپاکی نداشتند! در این زیارات و ادعیه نکات نابی مییابید، در قرآن نیز از این نکات فراوان وجود دارد پس به تلاوت قرآن همت کنید. سعی کنید روزی یک جز قرآن را بخوانید بعدا متوجه میشوید که چقدر وقت اضافه داشتهاید و از دست دادهاید. مثلاً برای مشاهده یک فوتبال چقدر وقت از دست دادهاید؟
برچسب ها :
این مطلب بدون برچسب می باشد.